‘Lionel Messi trekt naar Manchester City en tekent voor tien jaar’

De kans bestaat nog altijd dat Lionel Messi gaat vertrekken bij zijn Barcelona. Manchester City is één van de clubs die hem wil en kan betalen en hebben naar verluidt al een heel plan voor hem uitgestippeld. Het zou gaan om een strategie voor de komende tien jaar.

City-manager Pep Guardiola heeft uitgesproken dat Messi in Barcelona moet blijven spelen en we hebben kunnen lezen dat de club géén bod zou willen uitbrengen. Maar volgens de Daily Mail is dat helemaal niet waar. Manchester City denkt middels de City Football Group (CFG) een fantastische samenwerking tot stand te kunnen brengen.

Het plan is om Messi een meerjarig contract te laten ondertekenen bij City, waar hij opnieuw onder Guardiola kan spelen. Dankzij commerciële deals denkt de Engelse topclub daar een mooie slag mee te kunnen slaan. Op termijn is het dan de bedoeling om hem onder te brengen bij andere clubs uit de CFG.

New York City FC ligt het meest voor de hand voor Messi. In totaal heeft de CFG tien clubs onder zich, met ook opties in bijvoorbeeld China, Japan en Australië. Na zijn carrière zou men Messi in een rol van ambassadeur willen behouden.

The post ‘Lionel Messi trekt naar Manchester City en tekent voor tien jaar’ appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *